VOSSELAAR - Met een enorme klap spatte vrijdagnacht de waterboiler van Chris De Roover uit Vosselaar uit elkaar. De ontploffing vernielde haar huis, maar de vrouw bleef ongedeerd.
Door de explosie werd de volledige zijmuur uit het huis gerukt. Alle ramen sneuvelden en het dak verschoof. De brokstukken vlogen tot tegen de voordeur van de volgende villa. "Uit onderzoek vermoeden we dat een warmteophoping in de waterboiler voor de expolsie heeft gezorgd." zegt Guy Vermeiren van de brandweer. 'Het mag een wonder heten dat de bewoonster hier zonder schammetje uit is gekomen."
Chris De Roover (52) woonde eerst samen met haar 22-jarige dochter Marloes, maar die trok enkele maanden geleden bij haar vriend in. "Dat is haar grote geluk" zeggen buurtbewoners. "Haar slaapkamer is door de klap volledig naar beneden gestort."
De moeder sliep aan de andere kant en bleef ongedeerd. Ze werd door de brandweer bevrijd. De woning moet vermoedelijk afgebroken en weer opgebouwd worden.

WHY NOT WITH A COVESS TANK
Safety is very important for Covess, e.g. when the tank is overheated, the tank shall not explode but will release the over pressure gradually.

Continue reading